divendres, 11 de gener del 2019

Missió: Qui ens ha embrutat la classe i ens ha robat la branca de tardor?

El dimecres ens trobàrem petjades de fang per la classe i un robatori! Per això, decidírem obrir una investigació per saber qui havia estat i perquè ho havia fet.














                   




Agafàrem totes les eines de detectius que teníem a l'abast i començàrem a investigar seguint les petjades. Aquestes ens  portaren a l'hort. Allà veiérem que es tractava d'algú amb els peus  més grossos que els dels detectius i detectives. 

Després, un cop a l'aula parlàrem dels possibles sospitosos. Sortiren els noms de Miquel, el bidell, i na Susana, la mestra que fa el cienciart de l'hort. Acte seguit, per equips cooperatius escrivírem les nostres hipòtesis.

     

A continuació, començàrem a fer les primeres comprovacions. Com que crèiem que havia de ser un/a mestra, i sospitàvem molt de na Susana, decidírem anar a mirar-los els peus a totes i tots. Així, podríem observar si portaven fang a les sabates i si els seus peus s'assemblaven a la petjada funyada a l'hort. Així, per equips cooperatius ens posàrem mans a la feina!





                                   



També volguérem comprovar que els nostres petjades eren més petites que les de l'hort i per això, marcàrem el peu dret i el peu esquerre en un paper. 


                                    



I, avui divendres, hem tornat a l'hort a medir la petjada i hem comparat els centímetres d'aquesta amb els centímetres dels peus dels mestres i, ha resultat que els peus de la nostra principal sospitosa medeixen gairebé el mateix que la petjada! I, si a això li sumem que algun equip va obtindre informació molt valiosa, tal com que na Susana té unes altres sabates per anar a l'hort, ja podem dir que tenim una culpable. 

 

Per això, avui hem escrit totes les proves que tenim que l'apunten a ella i el pròxim dia que vengui a l'aula l'entrevistarem, per dir educadament que l'acusarem... i li demanarem que ens expliqui els motius de la seva malifeta. 

3 comentaris:

  1. Que be que s, Ho passan m' agrada molt!!!!
    Leah está entusiasmada!!!!

    ResponElimina
  2. María José Gigante i David Salazar12 de gener del 2019, a les 2:47

    Estem molt sorpresos i a l'espectativa!!!. Esperem que surti el/la culpable aviat, perquè estem donant-li moltes voltes!!!, jeje.
    Gràcies Marta.

    ResponElimina
  3. Que interessant aquesta activitat i lo implicat que està tot el personal del centre... Increíble!! Enhorabona a tots i gràcies!!

    ResponElimina