divendres, 11 de gener del 2019

Aniversari Sara


Na Sara el dia 8 de gener va fer els anys i com és costum li cantàrem Per molts d'anys i li férem un llibret de dibuixos ben polit. A més, vàrem introduir una nova manera de celebrar els aniversaris, ja que tenim un calendari nou a l'aula que ens servirà per celebrar-los i ens ajudarà a comprendre què signfiica fer anys, què ens passa a nosaltres i què passa al nostre voltant.  









Anirem descobrint aquest calendari a poc a poc. De moment, l'hem observat i hem jugat amb els seus colors (els senyors mesos), hem intentat col·locar-los al seu lloc pel seu nom, els hem agrupat de tres en tres segons els seu color i hem fet seriacions col·locant-los del color més fort al més fluix i viceversa. Sabem que al mig d'aquest calendari circular s'hi col·loca el sol i que també necessitem una bolla del món però encara no sabem què n'hem de fer amb aquests elements. 

També, és important comptar amb fotografies, una per cada any complert per entendre el pas del temps. Per tant famílies, si el vostre fill/a encara no ha fet els anys, ja podeu anar preparant les fotografies! 

Val a dir, que també treballarem la lògica-matemàtica amb aquestes celebracions perquè a cada fotografia li farem correspondre un reglet (material matemàtic) que indiqui el número d'anys. També ho representarem amb la grafia numèrica convencional.

P.D.: Aquest dia també volgueren representar els anys de na Marta amb regletes i tot i que només alguns utilitzaren el seu valor convencional (segons la llargària de la regleta és un número o un altre), va ser un molt profitós primer contacte amb aquest material. 





2 comentaris:

  1. María José Gigante i David Salazar12 de gener del 2019, a les 2:55

    Felicitats Sara!!!.
    Sembla molt interessant aquesta manera de treballar el pas del temps. Tindrem en compte les fotografies!. Gràcies!

    ResponElimina
  2. Ualaaaaa! Un calendari Waldorf!! I això de les regletes... No Ho había vist mai... Que interessant!!!
    Pero molts d'anys Sara!! La primera en fer 6 anys!!

    ResponElimina