dimecres, 16 de gener del 2019

Entrevistem la nostra estimada sospitosa

Avui dimecres hem, per fi, pogut entrevistar la nostra principal sospitosa del robatori de la branca de tardor! Ja no podíem esperar més, fa dies que ens miràvem detingudament a na Susana, mesquina ja no soportava més les mirades acusadores de les detectives i detectius!

Així doncs, a primera hora ens hem ben equipat amb llapis i paper per no perdre detall de tot allò que ens pogués explicar na Susana. I com na esperàvem menys d'ella, ha vingut tot fent-nos una broma, tapada de cap i sabates brutes en la mà(les SABATES de les petjades!). 












L'hem convidat a seure i li hem exposat les nostres pistes: ella sabia que teníem una branca de tardor, sabíem que va sovint a l'hort, que tenia unes altres sabates per anar-hi  i per això el dia del robatori no tenia les sabates brutes i, la més important, el seu peu medeix gairebé el mateix que la petjada que vam trobar funyada a l'hort. Després d'aquestes evidències ha confessat que havia estat ella però que ho havia fet per ajudar-nos.


Acte seguit, ens ha tret uns papers de colors a través dels quals s'hi veia més fred o més càlid i ens ha fet reflexionar que en funció de la llum i de la nostra mirada veiem els paissatges diferents. Després, tot parlant de paisatges ens ha ensenyat fotos de paisatges freds i nevats, llacs gelats, cims de muntanyes nevades i ens ha contat que hem canviat d'estació!! Que ella després d'un viatge que va fer aquest Nadal n'ha vist moltes evidències al camp i als paissatges d'aquest canvi! La branca de tardor ja no hi pinta res a la classe!! Nosaltres, després de molt pensar hem endevinat que estem a l'HIVERN!!! 






Per acabar, li hem agraït a na Susana que ens avisés d'aquets canvi d'estació, ja que a nosaltres se'ns havia passat , ja que just va arribar el darrer dia d'escola, el 21 DE DESEMBRE. 

En marxar na Susana hem resolt un jerolífic que ens ha explicat què necessitem per a fer un experiment d'hivern (BICARBONAT I CREMA). Pròximament ens posarem mans a la feina. 



1 comentari:

  1. Pobre Susana, allà davant de tants nens... Semblava un tribunal! Jajajaja... Què bé ho heu resolt detectives i detectius!! 👏👏

    ResponElimina