divendres, 25 de gener del 2019

Missió òssos: Entrevistem al papà de n'Àlex i fem cartes per altres experts

El dilluns ens visità el papà de n'Àlex perquè les detectives i detetcius van pensar que una persona que fa feina pels boscos ens podria ajudar a descobrir de què són els òssos que tenim a la classe.

Gràcies a ell, hem sabut que el que va portar na Manar és un corall però que sembla un òs perquè els coralls estan fets de calci com els òssos. També, ens digué que els òssos de na Sara, segurament, serien de gos o d'ovella i que les dents pareixien de cabra o d'ovella. Per tant, hem deixat enrere els dinosaures, els cocodrils, els ases... i ens apropem a animals més propers a nosaltres i més propis del nostre entorn. 

Tot i això, volem seguir recollint informació i opinions d'altres experts, per això, hem escrit una carta als dentistes, una altra a la classe dels veterinaris i veterinàries i un mail al GOB de Menorca, els ecologistes (incorporem les TIC com una eina més de comunicació, real, significativa i funcional). Cada equip cooperatiu s'encarregà de fer una carta.

         



















Fem entrega de la carta als veterinaris i veterinàries
Visitem els esquelets
La carta pels dentistes li hem entregat als papàs d'una boixa de primer que són dentistes i jja s'han posat en contacte amb na Marta. El dilluns a les 9h vindran a visitar-nos (els detectius ja coneixen a la dentista perquè l'any passat els va visitar). 

Els ecologistes ens han enviat un mail perquè els poguem enviar una foto de les dents. Ara restem a l'espera...




Avui divendres, hem preparat les preguntes que volem fer a la dentista i hem escrit una nova carta pels Investigadors i Investigadores de 5è, Nicolàs i Ilan hi tenen germans i creuen que ens podran ajudar. 

2 comentaris:

  1. Al•lucino!!! Quin desplegament de recursos... afavorint la curiositat, la resolució de problemes, cooperació... Enhorabona!!

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb el que diu Neus. A més, tot es fa molt significatiu i senzill per ells. Quina feinada. Enhorabona Marta

    ResponElimina