divendres, 30 de novembre del 2018

Per a què pot servir-nos un Calendari d'Advent?

Estem a punt d'encetar un mes nou i és un mes ben especial perquè arriben dates significatives pels més petits i petites de la casa: les vacances de Nadal, els Reis Mags, el Para Noel, Caga tió... Per tant, una molt bona oportunitat per treballar en el nostre projecte, ja que el mes de desembre és un mes fàcil d'identificar precisement perquè hi tenim moltes dates significatives (a  més a la nostra classe tenim alguns/es companys/es que fan anys). 

A més, hem de tenir present que per aquestes dates les grans superfícies alimentícies treuen a la venta els preciats "Calendaris d'advent de xocolatines" i els infants els veuen, els utilitzen però saben com funcionen? per a què poden servir? Si ho saben i els utilitzem bé poden jugar al nostre favor funcionant com un compte enrere cap el Nadal. per això, els vaig voler portar a l'aula. 

Gràcies a la vostra col·laboració, famílies, vam tenir diferents tipus de calendaris, els vam poder manipular i fer-ne les nostres hipòtesis sobre el seu funcionament. Gairebé tots/es coneixien el de xocolata, alguns van dir que l'havien comprat i que ja se l'havien menjat tot!😱 Altres que això no es podia fer que havíem d'esperar, d'altres identificaven els números...Entre tots vam arribar a la conclusió que s'havia de començar pel dia 1 i cada dia obrir una finestreta-caixeta-conte... 
















Aquell dia era dia 27 i jo els vaig preguntar si em podia menjar una xocolata... alguns digueren que sí que em menjés la d'aquell dia però hi havia el número 26? 


Vam fer la feina d'idenificar tots els números i així veiérem que sols arribava fins el 24 (vam mirar tots els calendaris i tots arribaven fins el 24!) Per què devia ser? Parlant-ne vam arribar a la conclusió que el 24 era un dia especial perquè arribava el Para Noel o era el dia de fer cagar el Tió. 


Després per equips explicàrem en una feineta com crèiem que funcionava el calendari que ens havia tocat mirar ben d'aprop (alguns escriviren que s'havia de començar per l'1, altres que cada dia s'obria un número...) i després l'explicaren als companys/es.

















Per tant, ara sols ens queda fer el nostre calendari espececial, a la pròxima entrada us explicaré com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada