divendres, 1 de febrer del 2019

Projecte: moviment de rotació de la Terra

El nostre calendari circular dels mesos de l'any que utilitzem pels aniversaris, funciona amb el Sol al centre del calendari i també amb La Terra. Ara bé, de moment no sabem com funcionen aquests dos elements juntament amb el calendari. 
Aquesta setmana hem estat conversant sobre la relació que tenen entre ells i què en sabem de cada un. En la conversa va sortir el tema dels moviments de la Terra, alguns deien que la Terra es movia a poc a poc, altres que ho feia al voltant del Sol, d'altres que es movia molt ràpid, altres que era el Sol el que es movia perquè deien que quan anaven en cotxe el Sol els seguia...

Per això, anirem resolent aquestes idees  a poc a poc. Hem començat mirant alguns videos sobre els moviments de La Terra. De moment, hem vist que es mou de dues maneres diferents i hem aprofundit en un dels seus moviments, el moviment de rotació.  

Hem vist que la Terra tarda 24h hores en fer una volta sobre ella mateixa i que aquest moviment provoca el dia i la nit. En comprendre això, una companya ens va explicar que té un familiar que li havia contat que quan va anar a Mèxic, ell dormia mentre ella era a l'escola i, que quan ella dormia, ell estava despert perquè allà era de dia. Com veieu quan els conceptes treballats s'entenen es relacionen amb experiències i anècdotes personals.

Va ser important després de veure el vídeo representar els contiguts treballats amb el cos. Vam fer de terres fent el moviment de rotació i també vam utilitzar la nostra bolla del món ( La Terra) i una llanterna per veure com iluminava el Sol al nostre planeta mentre rodava, deixant un costat a les fosques i un altre il·luminat. 

La Terra va una mica més lenta que nosaltres però és una primera aproximació...

Hi seguirem treballant...

1 comentari:

  1. Gràcies al bloc, Aitana m'ha mostrat el vídeo de Eduteca... Tan petits i como integren aquests conceptes 👏👏👏

    ResponElimina