diumenge, 17 de febrer del 2019

La Missió per la Salut 1: Sorbytol

Un cop decidit el nom per l'Agència de detectius i feta la bústia ja estàvem preparats per rebre missions del programa escolar de Caser, La Misió per la Salut: passa a l'acció!  A través d'aquest programa treballarem L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3: Salut i benestar. Ens arribaran 4 missions, dues relacionades amb l'alimentació i dues amb l'activitat física.

La primera missió que ens arribà i que ja hem finalitzat consistia a derrotar en Sorbytol, un vilà que no ens permet menjar sa perquè amb el seu bastó de caramenl converteix tot el que toca en llaminadures i gominoles!

L'hem vençut gràcies a què hem portat fruita per esmorzar i hem descobert que la nostra millor arma contra en Sorbytol és el plàtan, que és la fruita preferida de la nostra agència! També, hem investigat quant de sucre ocult portava el nostre esmorzar i ens hem adonat que moltíssim!! Sembla que la opció més sana és esmorzar fruita i un entrepà. També ens hem adonat que menjar bescuit, sucs, magdalenes, galetes... ens aporta molta sucre, per tant, n'hem de moderar el consum.

A l'hora de calcular els terrossos de sucre ocult en el nostre esmorzar hem hagut de fer sumes, sumar el sucre ocult en cada aliment que teníem per esmorzar, i ho hem fet a través de la màquina de sumar! Ens ha encantat!






                      






Vàrem dibuixar el retrat robot d'en Sorbytol 
Per fer aquesta activitat hem consultat la pàgina web sinazucar.org, us recomano fer-li una ullada.

2 comentaris:

  1. Aquest tema ens ajuda molt a casa perqué entengui que cada día no es poden menjar dolços 👏👏👏

    ResponElimina
  2. Gràcies per les referències Marta.

    ResponElimina