divendres, 1 de febrer del 2019

Missió òssos: ens visita la dentista i els veterinaris i veterinàries

El dilluns ens va visitar una dentista. Li ensenyàrem els òssos i sobre les dents que tenim ens ha explicat que:
- No són humanes, són d'animal perquè tenen molts queixals i una gran separació entre les dents frontals i els queixals.
- No tenen càries perquè sinó estarien foradades
- Les dents no són òssos sinó que estan fetes d'un material que es diu dentina i recobertes d'esmalt. 
La seva hipòtesis és que és una mandíbula de cabra o d'ovella, coincidint amb el pare de n'Àlex.























Com veieu a les fotos, ens vam comptar les dents i les vam comparar amb les de l'animal. També, vam anotar tot allò important que ens deia la nostra convidada. 

Els veterinaris i veterinàries també van fer les seves investigacions i ens vingueren a visitar per explicar-nos que, consultant a un agent de medi ambient, havien descobert que les dents eren d'un animal rumiant pel tipus de queixals que tenien, per tant, coincidint amb la resta creuen que és una mandíbula de cabra o ovella. Sobre la resta d'òssos, ens confirmaren que el de na Manar és un corall i que el de na Sara pareix ser un genoll d'una vaca, pel lloc on va ser trobat i per qui va ser enterrat (un ca). 

Ja gairebé ho tenim, estem a l'espera de si els Veterinaris i veterinàries conviden un biòleg o de si ho hem de buscar en llibres o internet... El GOB de Menorca potser també ens dóna més pistes. Ja ens han contestat però encara no hem mirat la resposta, la setmana que ve continuem!

2 comentaris: